Expo hoppades stoppa min filmpremiär i Göteborg den 30 maj 2011.
Expo är en gruppering som i sann kommunistisk anda förföljer och trakasserar oliktänkande. Expos Daniel Vergara påstod i sin skrivelse att jag skulle ha hävdat i min film: “Olika sionistiska rörelser utnyttjar frimureriet till fullo för att driva igenom sina samhällsmodeller och kamouflera sina egna mycket egoistiska, rentav kriminella göromål. /…/ som har utopistiska planer på världsherravälde.
Inte någonstans i min film finns ett sådant uttalande. I hela filmen förekommer ordet ‘jude’ överhuvudtaget inte.
Min film “Den omättliga Ouroboros: frimuranas lömska taktik” presenterar helt öppna källor om frimurarnas kamp för kommunismen-globalismen. Jag påstår att det handlar om farliga utopier, som har skapats av illvilliga politiker, däribland av Lev Trotskij, men också av Silvio Berlusconi.
Endast en gång förekommer ordet ’sionism’, men i ett helt annat sammanhang: ”Dessa (frimurarledare) tränar sina vänsteranhängare till tankepoliser åt det internationella frimureriet och sionismen.” Vergara är väl en sådan vänsteranhängare.
Vidare påstår Vergara att ”bildspråket och idévärlden är tydligt antisemitiska”.
Han kan inte något om filmkonst. Han hittar på för att krydda sin text. Den ryske filmregissören Andrej Tarkovskij, som var min vän, betonade en gång i tiden, att vänsteranhängarnas postulat om progessiv och reaktionär filmkonst är nonsens. Antigen finns det konst eller ej. Det finns inte heller något antisemitiskt filmspråk. Om man dock påstår detta, visar man bottenlös dumhet.
Min film berättar om okända historiska fakta och är definitivt inte antisemitisk. Slutligen återstår det för Vergara att bevisa att min film är antisemitisk och det lär han inte kunna göra.
Jag har alldeles nyss återvänt från Estland, där man öppet visade min nya film i olika städer. Ledande regissörer hyllade mig. Det publicerades intervjuer med mig i pressen. Jag fick komma till tals. Inte som här i Sverige, där jag regelbundet förtalas och smutskastas av bla a Expo, som olagligen har fått syssla med ideologisk övervakning.
En gång försökte jag hålla ett föredrag om barockmusikens struktur och dynamik i Stockholm. Expo påstod att föredraget skulle vara “antisemitiskt”. Snacka om paranoia! Mitt anförande stoppades, trots att jag erbjöd mitt manus till granskning.
Expo har uppdrag från B’nai B’rith, en internationell frimurarorganisation. Deras metod är att bekämpa dissidenter med smutskastning och förtal.
Vergara tycks vilja att vissa fakta aldrig skulle komma i dagen. Vilken respekt för demokrati!

Jüri Lina